Šéfkuchař Pavel Provázek | dosavadní zkušenosti, ocenění, certifikáty…
KONTAKT:
Telefon: +420 739 050 779
E-mail: [pavelprovazek@centrum.cz](mailto:pavelprovazek@centrum.cz)
Web: spagy.cz
Instagram: @pavel_provazek
Facebook: @provazekpavel
PROFIL:
Dlouholetá praxe v oboru
Vedení týmu
Tvorba menu a nových receptů
Tvorba norem a kalkulací
Skladové hospodářství
HACCP
Správa webových stránek
Správa sociálních sítí
DOVEDNOSTI:
Affinity Designer, Photo, Publisher
Adobe Photoshop, Illustrator
Serato DJ, Audacity
Microsoft Word, Excel
WordPress, Vento
Řidičský průkaz skupiny B
ZAMĚSTNÁNÍ:
Šéfkuchař, Olympic Palace Hotel (Karlovy Vary) – 2025
Šéfkuchař, Varyo (Karlovy Vary) – 2022
Šéfkuchař, Becherplatz (Karlovy Vary) – 2022
Šéfkuchař, Tusculum Restaurant (Karlovy Vary) – 2015
Šéfkuchař, Hotel Schlosspark (Karlovy Vary) – 2012
Kuchař, Harry’s Restaurant (Praha) – 2011
Kuchař, Restaurace Zlatá Praha (Praha) – 2010
Šéfkuchař, Hotel Corso (Karlovy Vary) – 2000
Kuchař, Granovský dvůr (Český Krumlov) – 1999
Kuchař, Hotel Malta (Karlovy Vary) – 1997
Kuchař, Hotel St. Anna (Boží Dar) – 1996
Kuchař, Hotel Embassy (Karlovy Vary) – 1994
OCENĚNÍ:
11. místo – Zlatý kuchař – Volba veřejnosti 2017
53. místo – Hlavní kategorie Zlatý kuchař 2017
15. nejlepší restaurace v České republice v Maurerově výběru Grand Restaurant 2017
7. místo – Zlatý kuchař – Volba veřejnosti 2018
2. místo – Food Festival Vary vaří 2020
STÁŽE:
Aakash Inn Restaurant (Tirumannaval, Indie) – 2012
Chez Mounir (Ouzoud, Maroko) – 2018
Grand Cru Restaurant, Chef Jan Punčochář (Praha) – 2018
Entrée Restaurant, Chef Přemek Forejt (Olomouc) – 2019
KURZY A CERTIFIKÁTY:
Francouzská kuchyně, Michelin Chef Pierre Leotard – 2016, 2017, 2018
Jarní menu, Chef Radek David – 2016
Symposium Culinary Prague – 2016, 2017, 2018, 2022, 2023
Czech Specials – 2017, 2022
Certifikát výjimečnosti TripAdvisor – 2016, 2017, 2018, 2019, 2020, 2021
Digitální marketing – Google – 2022
Masterclass Gronda –2025
MÉDIA:
Kulinářské cesty, Good France, Chef Club, Zápisník labužníka, GZTVM TV Station (Čína), Český rozhlas, Marianne, Gastromapa Lukáše Hejlíka, Víno & Styl, Právo – Styl pro ženy, Vary Guide, Forbes, Kudy z nudy, Médiář…
UKÁZKY Z MÉDIÍ
Kudy z nudy, Lukáš Hejlík:
„Pavel, řečený Špagy, na svých talířích skvěle drží rovnováhu mezi tradicí a inovací. Vaří ze sezónních farmářských produktů…“
Médiář:
„Dostal jsem úkol udělat z restaurace Tusculum jeden z nejlepších podniků v Karlových Varech. Po šesti letech si myslím, že se to povedlo,“ říká šéfkuchař Pavel Provázek.
Víno & Styl:
„Šmrncovní jídla šéfkuchaře a zázemí vlastní farmy…“
Právo – Styl pro ženy:
„Šéfkuchař Pavel Provázek se ve svých nápaditých receptech nebojí experimentovat. Nečekejte tradiční pokrmy, ale neobvyklé kombinace chutí…“
Vary Guide:
„Toto je zážitková restaurace s šéfkuchařem Pavlem Provázkem, kterou navštívila řada českých i zahraničních celebrit…“
Forbes:
„Vyhledávaný restaurant s šéfkuchařem Pavlem Provázkem je ideálním místem pro romantickou večeři i příjemný víkendový oběd…“
Český Rozhlas:
„ Pop‑up menu #1 byla jednou z prvních pop-upů u nás. Konala se v Tusculu v Karlových Varech a organizoval ji Pavel Provázek.
Večeře zahrnovala deset chodů, vinné párování a hudební doprovod. Byla zcela vyprodaná a od hostů sklidila velký aplaus…“
Recepty Pavla vyšly v kuchařce *Kulinářské cesty po České republice* a časopisech Marianne, Styl pro ženy…