Šéfkuchař Pavel Provázek | dosavadní zkušenosti, ocenění, certifikáty…

 

KONTAKT:

Telefon: +420 739 050 779

E-mail: [pavelprovazek@centrum.cz](mailto:pavelprovazek@centrum.cz)

Web: spagy.cz

Instagram: @pavel_provazek

Facebook: @provazekpavel

 

PROFIL:

 Dlouholetá praxe v oboru

 Vedení týmu

 Tvorba menu a nových receptů

 Tvorba norem a kalkulací

 Skladové hospodářství

 HACCP

 Správa webových stránek

 Správa sociálních sítí

 

DOVEDNOSTI:

 Affinity Designer, Photo, Publisher

 Adobe Photoshop, Illustrator

 Serato DJ, Audacity

 Microsoft Word, Excel

 WordPress, Vento

 Řidičský průkaz skupiny B

 

ZAMĚSTNÁNÍ:

Šéfkuchař, Olympic Palace Hotel (Karlovy Vary) – 2025

Šéfkuchař, Varyo (Karlovy Vary) – 2022

Šéfkuchař, Becherplatz (Karlovy Vary) – 2022

Šéfkuchař, Tusculum Restaurant (Karlovy Vary) – 2015

Šéfkuchař, Hotel Schlosspark (Karlovy Vary) – 2012

Kuchař, Harry’s Restaurant (Praha) – 2011

Kuchař, Restaurace Zlatá Praha (Praha) – 2010

Šéfkuchař, Hotel Corso (Karlovy Vary) – 2000

Kuchař, Granovský dvůr (Český Krumlov) – 1999

Kuchař, Hotel Malta (Karlovy Vary) – 1997

Kuchař, Hotel St. Anna (Boží Dar) – 1996

Kuchař, Hotel Embassy (Karlovy Vary) – 1994

 

OCENĚNÍ:

11. místo – Zlatý kuchař – Volba veřejnosti 2017

53. místo – Hlavní kategorie Zlatý kuchař 2017

15. nejlepší restaurace v České republice v Maurerově výběru Grand Restaurant 2017

7. místo – Zlatý kuchař – Volba veřejnosti 2018

2. místo – Food Festival Vary vaří 2020

 

STÁŽE:

Aakash Inn Restaurant (Tirumannaval, Indie) – 2012

Chez Mounir (Ouzoud, Maroko) – 2018

Grand Cru Restaurant, Chef Jan Punčochář (Praha) – 2018

Entrée Restaurant, Chef Přemek Forejt (Olomouc) – 2019

 

KURZY A CERTIFIKÁTY:

Francouzská kuchyně, Michelin Chef Pierre Leotard – 2016, 2017, 2018

Jarní menu, Chef Radek David – 2016

Symposium Culinary Prague – 2016, 2017, 2018, 2022, 2023

Czech Specials – 2017, 2022

Certifikát výjimečnosti TripAdvisor – 2016, 2017, 2018, 2019, 2020, 2021

Digitální marketing – Google – 2022

Masterclass Gronda –2025

 

MÉDIA:

Kulinářské cesty, Good France, Chef Club, Zápisník labužníka, GZTVM TV Station (Čína), Český rozhlas, Marianne, Gastromapa Lukáše Hejlíka, Víno & Styl, Právo – Styl pro ženy, Vary Guide, Forbes, Kudy z nudy, Médiář…

 

UKÁZKY Z MÉDIÍ

Kudy z nudy, Lukáš Hejlík:

„Pavel, řečený Špagy, na svých talířích skvěle drží rovnováhu mezi tradicí a inovací. Vaří ze sezónních farmářských produktů…“

 

Médiář:

„Dostal jsem úkol udělat z restaurace Tusculum jeden z nejlepších podniků v Karlových Varech. Po šesti letech si myslím, že se to povedlo,“ říká šéfkuchař Pavel Provázek.

 

Víno & Styl:

„Šmrncovní jídla šéfkuchaře a zázemí vlastní farmy…“

 

Právo – Styl pro ženy:

„Šéfkuchař Pavel Provázek se ve svých nápaditých receptech nebojí experimentovat. Nečekejte tradiční pokrmy, ale neobvyklé kombinace chutí…“

 

Vary Guide:

„Toto je zážitková restaurace s šéfkuchařem Pavlem Provázkem, kterou navštívila řada českých i zahraničních celebrit…“

 

Forbes:

„Vyhledávaný restaurant s šéfkuchařem Pavlem Provázkem je ideálním místem pro romantickou večeři i příjemný víkendový oběd…“

 

Český Rozhlas:

„ Pop‑up menu #1 byla jednou z prvních pop-upů u nás. Konala se v Tusculu v Karlových Varech a organizoval ji Pavel Provázek.
Večeře zahrnovala deset chodů, vinné párování a hudební doprovod. Byla zcela vyprodaná a od hostů sklidila velký aplaus…“

 

Recepty Pavla vyšly v kuchařce *Kulinářské cesty po České republice* a časopisech Marianne, Styl pro ženy…