Recept 2. festivalového chodu.
Téma letošního Grand Restaurant Festivalu jsou superpotraviny.
Jelení kýta sous vide, šípková omáčka, bramborová kroketa s pohankou a lněným semínkem, vlašské ořechy s lahůdkovým droždím.
Jelení kýtu vložíme do vakuovacího sáčku spolu se solí, pepřem, rozmarýnem a kapkou olivového oleje. Vaříme ve vodní lázni na 65°C. Dobu vaření přizpůsobíme velikosti masa počítejte minimálně 12 hodin. Z kostí, cibule, celeru, mrkve, červené řepy, šípků , červeného vína a másla uděláme silnou omáčku. Uvařené brambory rozmačkáme spolu s uvařenou pohankou, namočeným a rozmixovaným lněným semínkem a solí. Tvarujeme krokety které obalíme v kukuřičné strouhance.
Krokety usmažíme a pokládáme na směs pražených vlašských ořechů a lahůdkového droždí.