Je tady sezóna bezinek a jahod a tak jsem upravil recept panna cotty do nového menu.
Bezinkový sirup
30 bezových květů
4 citróny
1 kg krupicového cukru
Nejprve si musíme připravit bezinkový sirup. Do 2 litrů vychladlé převařené vody dáme bezinkové květy. Přidáme omyté a na kolečka nakrájené citróny. A necháme 24 hodin macerovat. Přecedíme přes jemný cedník a přidáme cukr. Krátce prohřejeme, aby se cukr rozpustil.
Panna cotta
0,4 l smetany ke šlehání
0,1 l bezinkového sirupu
20 g cukru krupice
7 g plátkové želatiny
Namočíme želatinu do studené vody. Krátce provaříme smetanu se sirupem a cukrem. Pak přidáme vyždímanou želatinu a promícháme. Nalijeme do skleniček a necháme vychladnout.
Jahodové coulis
300 g jahod
50 g cukru krupice
Rozmixujeme jahody s troškou vody a cukru a krátce převaříme. Pak nalijeme na vychladlou panna cottu.
Kokosky
300 g strouhaného kokosu
8 bílků
250 g moučkového cukru
Ušleháme sníh z bílků. Ve vodní lázni mícháme sníh a přidáváme cukr až hmota ztuhne. Nakonec vmícháme kokos. Lžící porcujeme na pečící papír. Pečeme asi 15 minut při 140 °C.