Recept na ovocný sorbet – v tomto případě třešňový:

1000 g vypeckovaných třešní s 240 g cukru prohříváme na 80 °C asi půl hodiny (sous vide v sáčku, v Thermomixu nebo na indukci na nejmenší stupeň). Poté přidáme 3 plátky nabobtnalé želatiny, 610 g převařené vody, 50 g invertního cukru a vše mixujeme dohladka. Přepasírujeme přes jemný cedník a zamrazíme. Zmraženou směs opět umixujeme dohladka a vrátíme do mrazáku.

Invertní cukr: Do rendlíku dej 40 g cukru, 20 ml vody a pár kapek citronové šťávy (nebo špetku kyseliny citronové). Zahřívej na mírném ohni asi 20–30 minut, dokud směs lehce nezhoustne (nepřekračuj 110 °C). Nech vychladnout – získáš asi 50 g invertního cukru.